Pizzette in foite
Marime text: A A | Recomanda acest articol | Printeaza reteta Print
4201 Vizite | Scor: 4.53
Va propun un aluat foietat care se face nici mai mut nici mai putin decat in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as indrazni sa spun ca gustul este mult mai delicat decat al aluatului foietat. Putem realiza din ea pizzette, pateuri umplute cu dulce sau sarat, saratele etc.
Ingrediente pentru 10 pizzette (5 cm diametru):
100 gr faina
100 gr unt
100 gr ricotta de vaca
un varf sare
Mod de preparare:
Taiem untul rece de la frigider in bucatele mici, adaugam faina, sarea si ricotta bine scursa, amestecam pana obtinem o biluta destul de lipicioasa (2 minute) pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 3 ore. Dupa timpul de repaus, infainam bine planul de lucru si cu facaletul aplicam cateva lovituri bilutei ca sa o intindem putin,
apoi o intindem cu facaletul infainat intr-o foaie de 8 mm grosime. ATENTIE, nu o intindeti subtire ca nu va creste la cuptor. Ungem suprafata cu sos de rosii, adaugam cateva bucatele de cascaval si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute. Din nou sa fim atenti sa nu punem multa umplutura pentru ca exista riscul sa nu creasca frumos.
Si le servim. Sunt foarte bune si calde si reci si se desfac in foite exact ca pasta sfoglia. Este un aluat rapid din care se pot face o multime de aperitive in cazuri de urgenta si nu numai,
Am “macelarit” una ca se se vada foitele bine,
Marime text: A A | Recomanda acest articol | Printeaza reteta Print
4201 Vizite | Scor: 4.53
Va propun un aluat foietat care se face nici mai mut nici mai putin decat in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as indrazni sa spun ca gustul este mult mai delicat decat al aluatului foietat. Putem realiza din ea pizzette, pateuri umplute cu dulce sau sarat, saratele etc.
Ingrediente pentru 10 pizzette (5 cm diametru):
100 gr faina
100 gr unt
100 gr ricotta de vaca
un varf sare
Mod de preparare:
Taiem untul rece de la frigider in bucatele mici, adaugam faina, sarea si ricotta bine scursa, amestecam pana obtinem o biluta destul de lipicioasa (2 minute) pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 3 ore. Dupa timpul de repaus, infainam bine planul de lucru si cu facaletul aplicam cateva lovituri bilutei ca sa o intindem putin,
apoi o intindem cu facaletul infainat intr-o foaie de 8 mm grosime. ATENTIE, nu o intindeti subtire ca nu va creste la cuptor. Ungem suprafata cu sos de rosii, adaugam cateva bucatele de cascaval si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute. Din nou sa fim atenti sa nu punem multa umplutura pentru ca exista riscul sa nu creasca frumos.
Si le servim. Sunt foarte bune si calde si reci si se desfac in foite exact ca pasta sfoglia. Este un aluat rapid din care se pot face o multime de aperitive in cazuri de urgenta si nu numai,
Am “macelarit” una ca se se vada foitele bine,
Комментариев нет:
Отправить комментарий